коя съм аз

Ивелина Атанасова - Генчев

 

Старши бизнес консултант по пазарни стратегии, дигитална трансформация и маркетинг на растежа. Маркетинг директор по наем. Коуч. Визионер. Преподавател. Майка. Пътешественик. Мечтател и изследовател.

01. бизнес стратегии

Индивидуални и корпоративни бизнес консултация за създаване на пазарни стратегии, дигитална трансформация и маркетинг на растежа.

02. маркетинг тактики

Изграждане на маркетинг стратегии и тяхното управление, с цел постигане на поставените цели и бизнес резултати.

03. коучинг

Индивидуален бизнес коучин и обучение, насочени към развитието на личностния и бизнес потенциал на клиентите.

нито един успех не е случаен

Моята история

Кариерата ми започна в далечната 2000г, когато бях на 15 години и започнах да работя туризма.

Желанието ми тогава беше да си подобря немския и английски език. Даже не подозирах, че три години по-късно, докато уча за кандидатстудентските си изпити и обикалям из страна, за да кандидатствам в университет, ще управлявам хотел с 200 човека екип и близо 2500 гости.

Записах се да уча в Свищов – международни икономически отношения, само за да разбера две години по-късно, че истинската ми страст е всъщност маркетинга.

Учех и работех едновременно. Родих сина си. Обичах майчинството и времето, което прекарвах в компанията на бебето. Сертифицирах се като консултант по кърмене и станах доброволец към Ла Лече Лига. Харесваше ми да бъда в помощ на майките. Да виждам усмивките им, когато помогнем на бебето да се храни и да спи отново.

Когато завърших през 2012-та бакалавърската си степен се прехвърли магистратура в родния си град – Варна.

Годината, в която я завърших, ме поканиха да преподавам в Икономически университет – Варна. Студентите и бяха точно 551 човека – помня ги поименно и до днес.

Както и всяка лекция през следващите месеци и всяко чудене с какъв акъл приех и какви си мислех, че правя. Нямах никакъв опит като преподавател, треперех всеки път, когато се изправех да говоря, устата ми пресъхваше,  а на всичко отгоре, възрастовата разлика със студентите ми беше точно 6 години. Отне известно време преди да започнат да ме приемат насериозно.

Години по-късно разбрах, че именно смелостта да излезем от зоната си на комфорт е това, което ни движи напред.  Това, че приех поканата да преподавам в Икономически университет – Варна, без да се замисля за всички 551 студенти, за страховете си, за липсата си на опит, за ужасът да говоря пред публика е едно от най-добрите решения, които съм вземала. Голяма част от студентите ми тогава и до днес са мои приятели и любимо колеги, с които работя. 13 години по-късно!

Занимавам се с маркетинг вече над 20 години и съм работила като консултант по над 1000 проекта, вкл. кампанията при навлизането на MultiSport на българския пазар, кампанията на Reiffesenbank преди продажбата ѝ на KBC Bank, стратегическо маркетинг и бизнес планиране за глобалната компания HUMANA People to People, маркетинг обслужване на TechTour – консултантска компания, базирана в Брюксел, която се ангажира с паневропейските инвестиционни и startup политики. Стратегическо бизнес консултиране на люксембургския телекомуникационен оператор – POST, Варненски свободен университет и още стотици други.

Работя както със стартиращи и иновативни компании, които са във фаза фондонабиране или велидация на продукта, така и с глобални компании, които имат клиенти на шест контитента и годишен оборот над 250 милиона долара.

Водещо за мен е желанието на клиента да бъде лидер в своята пазарна ниша и икономическото овластяване на жените с помощта на технологиите, достъпа до качествено образование и финансови ресурси.

когато искаш да разсмееш съдбата, направи си планове

Първото признание

Преподавателската ми дейност ме върна в бизнеса и духа на предприемач, който носех. Макар, че не го осъзнавах.

Майка ми би казала “израснала съм в работническо семейство”. Аз съм първият предприемач изобщо в историята на моето семейство и род. Учех се в движение, както може да се очаква.

Стартирах блог, водена от желанието да споделям “размисли за маркетинга”, без никакви претенции. Постепенно markbit.net се превърна. в онлайн медия, която спечели отличие за “Най-добра онлайн медия” в съревнование с bTV и Nova през 2012 и постепенно прерасна в newtrend.agency – първата по рода си Бизнес Клиника®️ за дигитална трансформация в България. 

Официално бях станала бизнес консултант.

знаците по пътя

Част от наградите ми

когато не можеш да избягаш от себе си

Една жена в света на ИТ

Успешната ми кариерата като маркетинг и бизнес консултант в областта на дигиталния маркетинг и последвалият ръст на newtrend.agency ми позволи отново да инвестирам в обществото и да подкрепя социални проекти.

През 2016г основах Фондация “Дигиталните деца” – DigitalKidZ®️ и започна моята борба за модернизация и иновация в образованието, за да дадем равен шанс на всички български деца до качествено образование, което ще ги направи конкуретноспособни в световен мащаб.

През 2020г моята кауза за модерно и качествено образование порасна и започнах да мечтая за икономическото овластяване на жените, самотните майки и младите момичета посредством технологиите и се роди Women In Tech®️.

ако присъства в мечтите ви, значи е възможно

Програми и инициативи, с които се ангажирам

най-доброто предстои

Какво да очаквате?

Какво ако ви кажа, че наемайки “маркетинг директор под наем” вие ще получите  много повече от маркетинг консултант. Ще получите партньор за бизнеса си, старши експерт с опит, който наистина може и знае как да ви помогне да разширите и развиете бизнеса си?

Вярвам, че моето предимство се конкретните цели и срокове, с които се ангажирам. Използвам установени бизнес модели и авторска методология, разработена на база над 20-годишен опит в маркетинга. Като сертифициран бизнес коуч и ментор знам как да ви помогна да намерите точните решения за вашия бизнес и се чувствам спокойна и уверена в резултатите, които мога да донеса.

Ако търсите опитен професионалист, който да ви помогне да откриете потенциала на вашия бизнес и да го развиете, аз съм човекът, който ви трябва. Не се колебайте да ме потърсите, за да се запознаете повече с това как мога да ви помогна.

да живееш своето призвание

Услуги, с които мога да бъда полезна

Маркетинг стратегии и бизнес развитие

Стратегическо целеполагане за развитие на бизнеса, както за местния пазар, така и за външни пазари. Имам опит и познавам Балканите – България, Сърбия, Косово и Румъния, DACH пазара – Австрия и Германия, Великобритания и САЩ.

Маркетинг директор под наем

Създаване и управление на маркетинг и бизнес стратегията  на компанията – като маркетинг директор под наем или като консултант, който подкрепя екипа.

Ангажиментът е на проектна или абонаментно месечно обслужване.

Нови пазари и продукти

Използвайки Sprint методология, мога да направя пазарното проучване, да създам, тествам и валидирам нов продукт и/или пазар за по-малко от месец. След анализ на резултатите, пестите не само време, но и много, много пари.

EXECUTIVE COACHING & NEUROAGILITY ASSESSMENT

Бизнес коучинг по методологията на Intunity Coaches и NAP®️ практик. Работя с мениджърските екипи в компанията с цел повишаване на ефективността им и мотивацията, спрямо бизнес целите.

Продажбени фунии

Усъвършенства процеса на продажби и увеличава ефективността на маркетинга и рекламите с до 500%.

Маркетинг автоматизация

Улеснява процеса на генериране на потенциални клиенти, автоматизира комуникацията с тях и позволява на бизнеса да расте неограничено.

промяната започва от нас

В подкрепа на социалната промяна

Вярвам, че успешният бизнес носи отговорност към обществото. Ето защо част от продажбата на всеки мой продукт, маркетинг услуга и/или обучение допринася за създаването на образователни проекти и инициативи в областта на STEM за деца, както и за подпомагането на икономическото овластяване на жени, самотни майки и млади момичета.

Научете повече за DigitalKidZ и Women In Tech – Bulgaria.

За контакти и консултация