This post is also available in: English (Английски)

ikigai korporativna misia А какъв е вашия (бизнес) Икигай?

Икигай (на японски: 生き甲斐) е понятие от японската култура, което придоби особена популярност през последите години с издаването на книгата „Икигай – тайните на Япония за дълъг и щастлив живот“, на български.

„Икигай“ означава „причината на човек да съществува“. Във филосифията на „Икигай“ е заложен стремежът към наслада, към личностно израстване, развитие, сътрудничество и учене през целия живот.

Казват, че „Икигай“ е глагол, а не състояние, което постигаме.

Концепцията за „Икигай“ се използва от много треньори по личностно развитие, йога инструктури и коуч специалисти, които помагат на клиентите си да намерят своята мисия в живота, както и когато са на кръстопът за професионалното си развитие.

„Икигай“ може да се приложи и в бизнеса, за идентификация на т.нар. „защо“, познато от теорията за златния кръг на Саймън Синек и за „извличане“ на уникални характеристика, мисия, визия и цели на компанията.

Теорията за Икигай е измежду любимите ми теми за корпоративни обучения, бизнес коучинг с лидерски екипи и е първата тема от индивдуалните програми, посветени на маркетинг на растежа, в рамките на Бизнес клиника®

Идентификацията на личностния или корпоративен „Икигай“ е първата стъпка в процеса за целеполагане и идентифициране на показателите за ефективност от планираните маркетинг кампании (KPI).

Ако темата ви вълнува, можете да изтеглите моя темплейт за откриване на личностния (и корпоративен) ИКИГАЙ напълно БЕЗПЛАТНО и без никакво обвързване от линка долу.
За допълнителна информация и стратегическо целеполагане за идентификация на корпоративната визия, мисия и цели с помощта на Икигай, можете да се свържете с мен на hello {@} ivatanasova.com.


Какво щяхте да правите днес, ако не правехте това, което правите?