коя е ивелина атанасова - генчев

Привет, Аз съм Ива!

Бизнес консултант по пазарни стратегии и маркетинг на растежа с повече от 20 години опит. Специалист по дигитална трансформация, иновации и бизнес развитие. Преподавател в СофтУни. Предприемач. Сертифициран бизнес коуч и ментор.

Запазете час за разговор

отличията и наградите, с които се гордея 

Най-добрата препоръка остава успеха

tedX logo ЗА МЕН
john atanasoff ЗА МЕН
london tech advocates ЗА МЕН
logo womenintech global 2 ЗА МЕН
bloomberg tv ЗА МЕН
CESA BW ЗА МЕН

Работя като бизнес консултант по пазарни стратегии и маркетинг на растежа над 20 години. Собственик и управляващ директор съм на Newtrend Agency – бизнес клиника® за дигитална трансформация на бизнеса. Ментор в редица международни акселераторски програми за стартиращи компании. Автор на теорията за “дигиталните деца” и основен двигател на глобалната инициатива за трансформация на образованието DigitalKidZ: „Училище с отворен код“.

Преподавател в СофтУни. Член на маркетинг журито в конкурса „Сайт на годината“ а от 2021г и президент на българския клон на световната организация – Women in Tech.

„Как успяваш?“ е най-често заданият ми въпрос

Формулата, която помага на мен е – дисциплина + учене + познаване на личните ми таланти и тяхното владеене до съвършенство.

Преди да бъда маркетинг консултант, аз станах предприемач. Даже сериен, ако трябва да бъда честна. Гордея с всички успехи и провали в бизнеса, които съм допуснала, защото това са уроците, които днес допълват експертизата ми.

Управлявала съм маркетинг бюджети от 200лв на месец до 200 000 долара на месец. Работила със стартиращи и с глобални компании, чиято дигитална трансформация съм планирала и изпълнила, наета като техен „маркетинг директор под наем„.

Познавам както В2С, така и В2В и В2G бизнес секторите. Не специализирам в определена индустрия, защото спазвам клауза за неконкурентност и не работя с конкурентни компании в в период по-малък от 2 години между догвоорите. Това е моето разбиране за конфиденциалност и NDA.

Преподавам и уча постоянно. Вече над 20 години. За любопитните – започнах професионалната си кариера на 16г, в туризма и хотелиерството. Очаквано за човек, роден и израснал във Варна.

Програмите за маркетинг развитие и бизнес растеж, които създадох биват определяни като холистични, защото поставям човека в центъра на бизнеса и развивам уникалните конкурентни предимства на бизнеса около личността на неговия създател. Да, това работи предимно за малки и средни компании. Такива са над 80% от клиентите ми.

В маркетинг програмите ми – Бизнес Клиника®️ и „Да създадеш успешен бизнес за 108 дни“®️ ще преживеете есенцията на коучинг методологията, надградена от психологията и невробиологията, дизайн мисленето, стратегическото  целеполагане, методологията ми за архетипен брандинг. Има много творческо писане и традиционен копирайтинг, креативност и иновация, разбира се дигитални решения и методи за автоматизация.

Гарантирам Ви, че това ще доведе до устойчивост на бизнес процесите, планиран и управляван ръст на бизнеса, повишена ефективност и лоялност – на служителите и на клиентите.

Това, което прави работата с мен различна е балансът. Балансът и взаимодействието на емоциите и интуцията с рационалният анализ и стратегическото бизнес планиране.

Макар да работя с емоциите, талантите. и бранд архетипа, аз винаги планирам цифрите и бизнес резултатите. Разработвам краткосрочна-, средносрочна и дългосрочна бизнес и маркетинг стратегия. Давам гаранция за ефективност и не се страхувам да предизвиквам статуквото и промяната. Експериментирам, но винаги знам какво да очаквам и какви са резултатите, които гоним заедно. В договора ми, те са детайно описани. По мое желание и за Ваша сигурност и спокойствие.

Успехът за мен е радостта от живота и удовлетворението от добре свършената работа и постигнати цели. В професионалната ми визитка ще откриете отличие за „Жена на годината“ (2016) – категория „Иновации и технологии“ и отличие от Президента на Република България – Румен Радев (2017) за висок обществен принос в областта на компютърните науки. Има и и десетки други. Приемам ги като утвърждение за личните си таланти и „супер сили“.

Вярва, че това, което носи истинска стойност обаче, за мен и за обществото е мисията (ми). Ангажирам се със създаването и управлението на бизнес организации, които допринасят за икономическото овластяване на жените чрез информационно-комуникационните технологии и достъп до качествено образование за момичета, от най-ранна детска възраст.

Когато бях дете се обвинявах за безспирното си търсене и неуморим дух – да уча, да правя, да експериментирам, да мечтя и създавам. Наричах го „лутане“. Днес знам, че е „дар“ – да провокирам промяната и да постигам баланс. Да съчетавам, на пръв поглед взаимоизключващи се реалности, за да създавам иновация и бизнес лидери, които консултирам и с които имаме дързостта да мечтаем заедно.

компании и инициативи, които управлявам

Ако присъства в мечтите, значи е възможно

да живееш своето призвание

С какво мога да бъда полезна?

l

Маркетинг стратегии

Стратегическо целеполагане за развитие на бизнеса и излизане на нови пазари. Заложените KPI са част от „гаранцията за удовлетвореност“ при управление на проекта.

Маркетинг мениджмънт

Управление на маркетинг стратегията – като маркетинг директор под наем или като консултант, който подкрепя екипа. Ангажимент на проект или абонаментно обслужване.

Z

Управление на екипи

Част от компаниите, с които съм работила предпочитат да ме наемат за определен период от време, за да изградя, обуча и подкрепя маркетинг екипа им. Виртуални и присъствени.

h

Нови продукти и нови пазари

Създаването на нови продукти, тестването и валидирането им на пазара, както и развитието на нови, най-често външни пазари може да бъде времеемко занимание и скъпо занимание, ако не се направи от човек с опит. Работя по доказана методология.

Executive Coaching & Neuroagility Assessment

Сертифициран коуч съм по методологията на Intunity Coaches и NAP®️ практик. Работя с мениджърските екипи в компанията с цел повишаване на ефективността им и мотивацията, спрямо бизнес целите.

Обучения и Онлайн Коучинг

Лектор на събития и конференции. Гост-лектор в Икономически университет- Варна. TEDx лектор. Вътрешно-корпоративен обучител и ментор на редица стартиращи компании и жени – предприемачи.

всичко е възможно

Моят ангажимент

  • Ще разработя Вашата корпоративна визия, мисия и стратегия.
  • Ще разработя ясен план за пазарни развитие и растеж.
  • Маркетинг процеси и процеси за управление на екипа, които позволяват растеж на компанията. 
  • Ще увелича средния обем на потребителската кошница.
  • От 20 до 40% увеличение в продажбите, според етапа на жизнен цикъл на компанията. 

всичко е възможно

Очаквани резултати

  • Ще разработя краткосрочна, средносрочна и дългосрочна маркетинг стратегия за развитието на Вашия бизнес.
  • Ще изградя и работя рамо до рамо с Вашия маркетинг екип за постигане на пазарните Ви цели.
  • Ще оставя след себе си устойчиви бизнес процеси и ясен план за развитие, който компанията може да продължи да използва.

Запишете час за предварителен разговор

Мисията ми е да подкрепя развитието и растежа на Вашия бизнес. Дали ще коментираме възможността да работя като „маркетинг директор под наем“ за Вашия екип, онлайн коучинг сесиите или друга моя експертиза и умение – с радост ще Ви съдействам.

Попитайте ме за техните референции.

 


промяната започва от нас

в подкрепа на социалната промяна

Когато работите с мен, Вие подкрепяте и социалните каузи, в които вярвам – част от парите биват инвестирани в създаването на образователни STEM проекти и инициативи за деца или проекти, в подкрепа на икономическо овластяване на жени, самотни майки и млади момичета.

Повече за DigitalKidZWomen In Tech - Bulgaria