ако присъства в мечтите ви, значи е възможно

маркетинг директор под наем

 

Да наемете маркетинг директор за фиксиран период от 3,6 и 12 месеца, ви позволява да спестите пари от обучения и “настройване”, а същевременно с това ви дава всички умения, контакти, широка експертиза и десетки (цели 20 в моя случай) години опит.  

Бизнес клиника®

Индивидуални оздравителни бизнес програми, с цел възстановяване на бизнес организации, изправени пред фалит и/или планиращи продажба на бизнеса.

Индивидуални и екипни консултации. Организация и иновации на продуктовото портфилио за стартиращи компании и компания с опит.

Стратегическо планиране

Маркетингът не е просто красиви картинки и дизайн, а статистика, проучване, планиране и креативен подход, който печели конкурентно предимство и устойчиво развитие на бизнеса.

В комбинация с growth hacking практики може да развие и разшири бизнеса ви.

Менторство и Обучение

Бивш преподавател по маркетинг в Икономически университет – Варна, повече от осем години маркетинг жури в конкурса “БГ Сайт” и два пъти TEDx лектор, създавам маркетинг и бизнес обучения и/или курсове за бизнес организации и личности.

маркетинг на растежа

Маркетинг методологията, която използвам в практиката си, е базирана на невропластиката, когнитивната психология, холистични и коучинг практики.

Разчитам на стратегически методи, които водят да стабилни финансови резултати и дългосрочно развитие на бизнеса.

новини 

Медийни участия и публикации

bloomberg tv Маркетинг Директор Под Наем
kapital Маркетинг Директор Под Наем
JenataDnes Logo RED 1280x499 1 1024x399 1 Маркетинг Директор Под Наем
nova tv Маркетинг Директор Под Наем
btv logo 3 Маркетинг Директор Под Наем
BNT 1 logo Маркетинг Директор Под Наем

повече за мен

Моята професионална биография

Казват, че всяко пътешествие започва с една крачка. Моята първа крачка беше през далечната 2000г, когато започна професионалната ми кариера. Занимавам се с маркетинг на растежа и бизнес развитие вече повече от 20 години. Създавам, консултирам и управлявам бизнес организации, които допринасят за икономическото овластяване на жените.

Работила съм дълги години в туризма (като всеки човек, роден на морето). Занимавала съм се с преводи с немски език, продажба на вятърни паркове и съм преподавала маркетинг в Икономически университет – Варна. Междувременно отгледах и сама сина си, който днес е на 14 години.

Професионалният ми опит предлага най-доброто от корпоративния свят и света на предприемачеството. Работила съм като маркетинг експерт в агенция, но съм била и част от екипите на бизнес организации и глобални корпорации. Работила съм като експерт – продажби и като експерт “обслужване на клиенти”. Продавала съм B2B и B2C продукти. “Вкарвала” съм чужди брандове на българския пазар, като MultiSport, например и помагам на български компании да развият своите бизнеси във Великобритания, Централна Европа и Щатите.

Казват, че мога да “уредя” интервю за Forbes – САЩ само с едно телефонно обаждане. Носител съм на редица български и международни награди в областта на маркетинга, предприемачеството, образованието и социалната сфера, но истината е, че измервам успехите си не с титлата върху визитката си или наградите, а с удовлетворението, което виждам в очите на хората около мен.

Опитът ме научи, че бизнесът е проекция на самите нас. На талантите, които носим. Ето защо всяко ново пътешествие в бизнеса за мен започва с въпроса “кой/коя си ти?”. Вярвам, че умея да превръщам бизнеса в отражение на неговия създател. На неговия свят. На неговите мечти. И умея да създавам историите на успеха.

Ако попитате за моя и искате да разгледате портфолиото с проекти, по които съм работила, гордея се, че създадох първата по рода си бизнес клиника® за дигитална трансформация на бизнеса в България. Ментор в редица международни акселераторски програми за стартиращи бизнеси. Автор съм на теорията за “дигиталните деца” и основен двигател на глобалната инициатива за трансформация на образованието DigitalKidZ:  Училище с отворен код.

От началото на 2021г съм съосновател и на българския клон на световната организация за овластяване на жените – Women in Tech, с представителства в над 30 държави на шестте континента. 

В професионалната ми визитка присъстват отличия за „Жена на годината“ – категория „Иновации и технологии“ и отличие от Президента на Република България – Румен Радев за висок обществен принос в областта на компютърните науки – награди „Джон Атанасов“.

Вярвам, че успешният бизнес е устойчивият и отговорен бизнес и ако все още търсите своя начин да го създадете, ще се радвам да се запознаем и да поговорим – пишете ми на hello@ivatanasova.com.

 

работещи идеи, които разрешават проблеми

Ако искате бързо да пренастроите продажбените си процеси и да промените приоритетите си, да организирате Мастър Майнд сесия или да генерирате нови идеи за продукти, кампания или инструменти за дигитална трансформация.

проекта

щастливи клиенти

години опит

работни часа

с какво конкретно мога да бъда полезна?

личностна и бизнес трансформация  за растеж

Бизнес и личностен коучинг

Проучване на пазара

маркетинг одит и аналилз

стратегическо планиране

маркетинг стратегия

навлизане на външни пазари

корпоративен (employer) брандинг

маркетинг автоматизация

дигитална транформация

личностен брандинг & pr за менижъри

участие като лектор на събития

работа с медии и реклама

гаранция за качество

Цифрите не лъжат

Подходът ми на работа е отличава с фокус върху създаването на бизнес устойчивост, оптимизиране на бюджетите за реклама и висока степен на иновация, вкл. активна интеграция на дигитални инструменти.

Използвам т.нар. growth hacking методология, което води до цялостно увеличаване на скоростта в бизнес процесите – висока скорост на обслужване, висока скорост на сайта ви, бърза обратна връзка от клиентите и бързи резултати.

%

Ръст в приходите

%

Увеличение лоялността на клиентите

Маркетингът на растежа е фокусиран върху ефективността и устойчивото бизнес развитие. Превръща търговията в преживяване и кара клиентите да се “влюбят” в бранда ви. Носи висока степен на ангажираност. Насърчава вирусните кампании, програми за лоялност и позитивни ревюта.

Маркетингът на растежа интегрира технологиите в основните маркетинг процеси и създава т.нар. “маркетинг автоматизация”.

Цени

Наем на маркетинг директор

Почасови и месечни ставки за работа и обучения.

бюджетни решения

Обучения

През годините често съм била канена като лектор на събития, вкл. две TEDx издания – ТEDxPazardjik (2019) и TEDxSamokov (2021), което ми даде увереността да разработя и собствена поредица от бизнес програми и обученията. Провеждат се два пъти годишно, по лиценз на Бизнес клиника® в групов, към момента онлайн формат.

Course listing thumbnail

35 лв.

Бизнес клиника® - обучение - базов пакет

Серия от пет онлайн срещи в група, посветени на целия процес по бизнес планиране, целеполагане, изграждане на профил на идеалния клиент, създаване на маркетинг, комуникационна и рекламна стратегия.

Предвидени са рaботни материали и достъп до затворена Facebook група за обмяна на опит и създаване на нови бизнес контакти.

5 онлайн срещи

7,5 часа

Работни материали

Course listing thumbnail

250 лв.

Бизнес клиника® - обучение - премиум пакет

Серия от пет онлайн срещи в група, посветени на целия процес по бизнес планиране, целеполагане, изграждане на профил на идеалния клиент, създаване на маркетинг, комуникационна и рекламна стратегия.

Предвидени са рaботни материали и достъп до затворена Facebook група за обмяна на опит и създаване на нови бизнес контакти.

5 онлайн срещи

7,5 часа

Одит и индивидуална консултация

Работни материали

обратна връзка и препоръки

Другите за мен

“През последните четири години имам възможността да работя в тясно сътрудничество с Ивелина и могада обобщя впечатленията си в три думи – доверие, креативност, професионализъм.”
Десислава Митева

Изпълнителен директор, Българо - Британска Бизнес Асоциация

“Имала съм възможносттада работя с Ивелина по няколко проекта и за мен тя не е просто визионер, а истински лидер, който умее да вижда “голямата картинка” и да доставя ефективни и работещи решения, съгласно договорените срокове и условия.”

Цветелина Ненкова

Маркетинг мениджър, Superhosting.bg

“Ивелина е човек на действието и изключителен лидер. Вярвам, че докато бях нейн стажант в newtrend.agency успях да развия до голяма степен своите копирайтинг и маркетинг умения и съм щастлив, че я познавам. ”
Стилян Запорожанов

Предприемач

“Ивелина не просто е широкоспектърна като експерт, тя е невероятно креативна и може да ви бъде полезна с неща, за които дори не подозирате. Вдъхновяваща, компетентна и невероятен професионалист, Ивелина винаги поема най-трудните проекти, за да ги доведе до успешен резултат. ”
Ален Поповоч

Маркетинг директор, WeHugIt - Швейцария

и още

Често задавани въпроси

Колко време продължава една консултация?

Традиционно продължителността на една консултация е между 90 и 120 минути.

Глобални компании и компании, които (искат да) излязат на външни пазари ме наемат за мин.3, 6 или 12 месеца, за да работя като част от екипа им, а това често предполага и пътувания и работа на място с тях.

Колко консултации са нужни?

Зависи от целите, които си поставяте. Ако сте стартираща компания и търсите “идеи”, в рамките на 3 до 5 консултации ще изготвим оздравителен план на компанията. Пакет от 10 консултации, ще ви помогне и да ви обуча как да го приложите и адаптирате на пазара.

Какво включва една консултация?

Позовавайки се на добрите коучинг практики, стартираме с целеполагане и брейнсторминг сесия за генериране на идеи и/или одит – на пазар, конкуренти, възможности. Завършваме със списък с конкректни последващи стъпки и план за действие.

Защо да работите с мен?

Вярвам, че нося най-доброто от двата свята – корпоративният и света на предприемачеството. Това не само ще ви спести време и пари, но и ме прави гъвкава и адаптивна, когато компанията е изправена пред риск, разполага с ограничени ресурси или трябва спешно да реши проблем.

Как можем да работим заедно?

Свържете се с мен по имейл или телефон и ще се срещнем, за да обсъдим текущите ви предизвикателства и цели. Ако вярвам, че мога да ви помогна, ще подготвя план за действие, който да обсъдим и своята оферта, базирана на обем работа и необходимо време. 

Какво можем да питаме?

Всичко, свързано с маркетинг и бизнес развитие.

След 20 години опит в индустрията, най-ценният ми опит е умението да виждам голямата картина, доколко ефективни са планираните кампании и зависимостите между всички елементи в маркетинг микса.

Познавам различните медийни канали. Притежавам богата мрежа от бизнес контакти и съм работила в различни сфери. 

Винаги ли работя сама?

Не, дори напротив. Вярвам, че човек е толкова силен, колко е силен екипа му.

През годините съм имала възможността, както да формирам собствени екипи, така и да работя с мрежа от фрийлансър дизайнери, и програмисти. Също и видеооператори, счетоводители, анализатори, юристи по интелектуална собственост, стилисти, обучители по правоговор и сценично поведение, тон-монтажисти, музиканти и кой ли още не. Всички те са част от моя “арсенал” и до днес, при нужда. През останалото време работа с екипите на компаниите, които ме наемат.

контакти

iva ivelina atanasova genchev scaled Маркетинг Директор Под Наем

Ивелина Атанасова - Генчев

Маркетинг директор под наем - Пазарни стратегии и маркетинг на растежа

“Маркетингът не е красива реклама, а цялостна визия за бизнес развитиe.”

София

бул. Арсеналски 103
    02 405 30 34
    0883 329 992
Shares
Share This