marketing_odit_checklist
Дали уеб сайтът ви е наистина добър и може да спечели конкурс, напр. “Сайт на годината“? Ще ви донесе ли пари онлайн магазина? Ефективен ли е маркетингът ви или може да се оптимизира? Рекламата, която пускате дали работи? Имате ли нужда от одит или всичко е под контрол? Сигурни ли сте, че правите най-доброто за бизнеса си или има неоползотворени възможности за развитие и растеж?

Вече повече от шест години съм част от маркетинг журито на конкурса “Сайт на годината” и реших, че е време да събера на едно място всички критерии за оценка и маркетинг съвети, които даваме на кандидатите в конкурса, когато подготвят своите проекти и кандидатури.

В книгата ще откриете още безплатни ресурси за маркетинг и дизайн + 3-дневно предизвикателство за бизнес развитие и растеж.

Ако темата ви е интересна, препоръчвам да обърнете внимание и на статията с Най-изчерпателният списък с БЕЗПЛАТНИ ресурси за маркетинг, дизайн, брандинг и бизнес развитие, вкл. шаблон за бизнес план – част 1.

Защо го правя?

Вярвам, че споделяйки част от своите знания и опит, натрупан през последните 20 години, допринасям лично за промяната на средата и уеб общността. А това ми е важно.

Истината е, че всяка следваща година, проектите които оценявам в “Сайт на годината” са все по-добри и все по-ефективни. Вярвам, че колкото повече добри примери и практики за споделяне има, толкова повече хора ще повярват, че дори в България се случват невероятни проекти и инициативи.

Убедена съм, че чрез технологиите и дигиталната трансформация, бизнесът е състояние да се разшири и развие своите процеси, а колкото по-конкурентноспособни са българските бизнеси, толкова по-големи са шансове им за успех и на световните пазари. Амбиция, която имат над 90% от компаниите, с които се срещам.

Можете да достъпите електронната книга и чек-листа с критерии за измерване ефективността на всеки един уеб сайт, след регистрация. Критериите са организирани в три категории: програмиране, UX дизайн и маркетинг ефективност. Програмата с 3-дневно предизвикателство за бизнес развитие и растеж е подходяща за печат, за да можете да си водите бележки и да работите с нея лесно.

Ако сайтът ви отговаря на всички критерии, описани в чек-листа, ви препоръчвам да кандидатствате с него в конкурса “Сайт на годината” – кандидатури се приемат ТУК. Това не само ще ви даде възможност да разкажете за своя бизнес и да привлечете потенциални нови клиенти, но и е прекрасен канал за организирането на PR кампания. 

 

Ако ли не, чек-листът може да ви бъде полезен да оцените ефективността на собствения си маркетинг отдел и/или агенция, както и можете да го приложите към приемо – предавателния протокол, когато приемате нов сайт.

 

Ще се радвам да споделите обратна връзка за предизвикателството, работните материали и дали подобен тип статии и ресурси са ви полезни?

signature zg6ppxk6mfjbzxle8s 50 въпроса за маркетинг одит и оценка работата на един уеб сайт

Shares
Share This